Actueel

https://groenoverijse.be/dossier/de_weg_naar_de_toekomst_duurzaam

Kristof Calvo zal zijn boek "F*ck de zijlijn" voorstellen in CC Den Blank op zaterdag 18 februari 2017 (deuren open 19u).

Toegang gratis.

Het “Ruimtelijk UitvoeringsPlan (RUP) 06 Centrum Maleizen” dat goed 3 jaar geleden door het huidig gemeentebestuur werd opgestart voorziet o.m. een nieuw dorpsplein voor Maleizen, naast De Oude Schuur.  Groen stond hier aanvankelijk principieel constructief tegenover en keurde de aanstelling van een studiebureau dan ook mee goed.

AG Real Estate wilde dit plan aangrijpen om komaf te...

Donderdagavond 26 november. Buiten is het guur, maar binnen in GC Felix Sohie in Hoeilaart zijn meer dan 50 mensen bijeen gekomen om te luisteren naar een boeiende presentatie over duurzaam leven. Wat is duurzaamheid? En zijn er misschien manieren om duurzamer te leven waar we nog niet aan gedacht hadden? 8 sprekers geven korte, prikkelende presentaties over onderwerpen waar ze...

De Groenkrant van eind 2015 staat online. Als je hem niet bij je in de bus gekregen hebt kun je het krantje van Groen Overijse hier terugvinden. Veel leesplezier!

Het gaat niet fantastisch met het klimaat. We moeten dringend een versnelling hoger schakelen als we de opwarming van de aarde willen beperken. Eind november vergaderen de wereldleiders hier over in Parijs, de klimaatconferentie van de laatste kans. Maar burgers en bedrijven wachten niet op de politiek en zijn al lang in actie geschoten. Groen wil duidelijkheid brengen met de...

Op zondag 25 oktober stelt fotografe Hannelore Vandenbussche het boek 'Before They Pass Away' voor in de Standaard Boekhandel van Overijse. Het is een boek met foto's die Hannelore de afgelopen drie jaar getrokken heeft toen ze de wereld rondreisde op zoek naar de laatste tribale stammen.

Stammen die hun tradities in leven proberen te houden en een leven leiden dat aangepast is aan...

logo Big Jump

Op zondag 12 juli is het weer tijd voor de jaarlijkse Big Jump. In heel Europa springen dan mensen in het water om aandacht te vragen voor propere rivieren. Net als de afgelopen jaren is er ook een Big Jump in Overijse. Na de succesvolle edities in Hoeilaart en het park van Tervuren springen we op zondag 12 juli om 15u in het Meer van Genval, bij de zeilclub. Ook Daan en Veerle...

Werkgroep 'Landelijk Terlanen' heeft recent een brief over trage wegen gestuurd naar de gemeente Overijse. Zij pleiten voor een heropening van trage wegen die afgesloten zijn, en voor een oplossing voor het slechte onderhoud van sommige wegen. Groen Overijse steunt deze vragen.

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om de toegang tot trage wegen te verbeteren. Het...

Pagina's