Onze mensen

Peter Lombaert
U kent Peter misschien nog als journalist. Meteen na zijn studies kwam hij terecht bij het radionieuws van de VRT, later bij TV Brussel, en nog later bij Vlaanderen Vakantieland. Sinds 2007 houdt Peter zich bezig met literatuur, een andere passie. Sinds 2007 baat hij de Standaard Boekhandel van Overijse uit.
 
Het engagement van Peter voor Groen komt niet uit de lucht gevallen. De kiemen hiervan liggen bij de Scouts, maar later was hij ook actief bij het gemeenschapscentrum, de vredesbeweging en de milieuraad. Hij richtte ook verschillende verenigingen mee op: Pro Velo, 't Greun Veloske, de Zennezotten,... Peter kiest niet toevallig voor Groen, de partij die de klimaatverandering ernstig wil tegengaan met een échte langetermijnvisie. 
Myriam Vanderlinden
Myriam is een echte Overijsenaar en werkt als ambtenaar bij de gemeente Zaventem. Hiervoor was ze vooral actief rond sociale thema's: ze is integratiemedewerker bij de gemeente Sint-Joost geweest, was verantwoordelijk voor migrantenwerking bij het ABBV,... Haar keuze voor Groen is dan ook geen toeval: Groen komt op voor de zwakkeren in de maatschappij!
 
Thema's die Myriam op lokaal vlak bezig houden zijn diversiteit, wonen, ouderen, en sociaal beleid (OCMW), bij uitstek thema's van een groene én sociale partij als Groen. In haar vrije tijd kun je Myriam tegenkomen bij het gemengd koor Furacante in Tervuren.